Shop Online Now at Shopee
Toujours Kids Stockist
Nutrition Facts
FAQ

1. Apakah Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend?

Ia adalah campuran buah-buahan & sayuran enak diperkaya dengan vitamin & kalsium yang diambil dari campuran brokoli, tomato, habbatus sauda & buah-buahan terpilih.

2. Adakah ia disahkan HALAL oleh JAKIM?

Ya, Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend telah disahkan Halal oleh JAKIM. Kumpulan pertama produk tidak mempunyai logo "Halal" yang dicetak pada bungkusan. Walau bagaimanapun, bermula dari kumpulan pengeluaran kedua, bungkusan kami akan memaparkan logo "Halal" JAKIM yang disahkan.

3. Adakah ia selamat dan diluluskan oleh KKM?

Ya, Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend diperolehi dari sumber semulajadi dan bahan yang dibenarkan. Ia tidak mempunyai bahan kimia terlarang mahupun terkawal dan tidak dikelaskan sebagai ubat atau supplemen.

4. Berapakah harga Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend?

 • Semenanjung Malaysia: RM70/botol
 • Sabah/Sarawak: RM80/botol

5. Bagaimanakah saya boleh mendapatkan penjimatan yang lebih apabila membeli Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend?

Anda boleh menjimatkan RM10 apabila anda membeli bungkusan kembar (2 x botol) Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend dengan hanya RM130
* (jimat RM10)! *untuk Semenanjung Malaysia sahaja

6. Apakah kandungan utama Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend dan mengapakah ia baik untuk anak anda?

Berikut adalah bahan-bahan yang terdapat dalam Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend bersama-sama dengan khasiat masing-masing

 • Kurma adalah bagus untuk tumbesaran.
 • Kismis menguatkan tulang.
 • Brokoli membantu untuk membina tisu dan pembentukan tulang.
 • Buah delima adalah baik untuk kesihatan jantung.
 • Tomato membantu sistem penghadaman kita.
 • Bayam mengekalkan kesihatan rambut dan kulit.
 • Beri biru baik untuk minda.
 • Aprikot bagus untuk mata.
 • Safron meningkatkan daya memori.
 • Habbatus sauda menjadikan minda lebih jelas dan fokus.
 • Vitamin C menguatkan sistem daya tahan badan.

7. Adakah Toujours Kids dihasilkan dengan ekstrak buah-buahan dan sayur-sayuran tulen?

Ya. Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend dibuat dengan cara pengeringan dan mengekstrak jus buah-buahan dan sayur-sayuran. Hasilnya adalah ekstrak tulen yang padat dengan nutrien.

8. Bagaimanakah Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend dapat membantu anak saya membuang air besar dengan lancar?

Menariknya tentang Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend ini adalah ia mengandungi Inulin.

Untuk pengetahuan anda, Inulin adalah salah satu serat makanan yang boleh membantu dalam melancarkan sistem penghadaman dan pencernaan

9. Mengapakah Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend rasa manis?

Rasa manis dan buah-buahan dalam Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend ini adalah untuk mengaburi rasa pahit dan kurang enak campuran sayur-sayuran seperti brokoli, tomato dan sayur bayam. Dengan cara ini anak anda dapat menikmati dengan penyerapan nutrien yang secukupnya.

10. Berapakah kandungan gula yang terdapat dalam Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend?

1 hidangan (10ml) Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend hanya mempunyai 0.39g gula. Jumlah gula yang kurang daripada sebiji strawberi!

11. Kenapa saya perlu berikan Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend kepada anak-anak saya?

Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend diciptakan untuk memupuk tabiat pemakanan yang sihat dari usia muda! Ia bertujuan untuk membantu anak-anak sukakan buah-buahan dan sayur-sayuran. Walaupun ia mempunyai rasa buah-buahan yang digemari kanak-kanak, Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend juga mempunyai rasa sayuran yang halus untuk membantu anak-anak menjadi biasa dengan rasa sayuran.

Ibu bapa juga boleh mendapat manfaat daripada Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend kerana ia dapat membantu meningkatkan selera makan anak-anak mereka. Ini menggalakkan anak-anak menjadi lebih berani dalam mencari dan mencuba makanan baru, menjadikan masa makan lebih mudah untuk ibu bapa!

12. Mengapa anak saya perlukan Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend?

Bayi di bawah usia 1 tahun lebih sukakan makanan dan lebih ingin mencuba sebarang makanan yang diberikan kepada mereka. Bagaimanapun, apabila mereka mencapai umur 1 tahun, mereka cenderung untuk memilih dan mahu membuat keputusan sendiri.

Kanak-kanak berusia setahun cenderung menjadi pemakan yang cerewet, dan ia satu  cabaran bagi ibu-ibu yang ingin anak-anak mereka sihat dengan memberikan mereka diet yang sihat dan seimbang!

Jika anda bimbang anak-anak anda tidak mendapat nutrien-nutrien terbaik buah-buahan dan sayur-sayuran kerana dia adalah pemakan yang memilih, maka Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend adalah penyelesaian yang sempurna untuk memastikan anak-anak anda dibekalkan dengan khasiat zat besi, vitamin C dan kalsium yang cukup untuk pertumbuhan dan perkembangan yang sihat.

Fasa memilih makanan anak anda ini akan berlalu dengan mudah dengan adanya rasa buah dan beri berkhasiat Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend ini. Seorang anak yang sihat dan gembira membuat sepasang Ibu dan Bapa yang gembira dan bebas stres!

13. Bilakah masa yang sesuai untuk mengambil Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend?

Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend boleh diambil sebelum, semasa atau selepas makan. Walau bagaimanapun, kami sangat mengesyorkan agar ia diambil sebelum makan kerana rasa buah yang unik akan merangsang selera makan anak anda.

14. Bolehkah kanak-kanak dibawah usia 1 tahun mengambil Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend?

Tidak, tidak disyorkan untuk kanak-kanak di bawah umur 1 tahun.

Toujours Kids menggalakkan ibu bapa memberi anak-anak mereka makan pelbagai makanan yang sihat dan segar. Terutama sekali dalam tempoh 6 bulan pertama mereka seperti puri buah-buahan dan sayur-sayuran.

15. Bolehkah saya campurkan Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend ke dalam susu anak saya?

Tidak. Kami sangat mengesyorkan bahawa Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend tidak dicampur dengan susu untuk mengelakkan mencairkan rasa buahnya yang telah direka untuk merangsang selera makan anak anda.

Toujours Blend Buah & Vegetable Kanak-kanak boleh dimakan sebelum atau selepas anak anda meminum susu.

16. Adakah ia selamat untuk dimakan lebih daripada dos 10ml / 2 sudu teh sehari?

Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend adalah sangat enak, anak anda pasti akan memintanya lagi! Jangan risau. Ia tidak akan memudaratkan mereka jika mereka mengambil lebih daripada dos yang dicadangkan kerana ia adalah campuran semulajadi yang dikelaskan sebagai 'makanan'.

Dos yang disyorkan hanyalah jumlah minimum yang disyorkan untuk memenuhi keperluan harian vitamin dan mineral yang terkandung di dalam Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend.

17. Bolehkah anak-anak dengan masalah kesihatan mengambil Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend?

Walaupun campuran bahan-bahannya terdiri daripada bahan-bahan semulajadi yang selamat dan berkualiti tinggi, sebaiknya anda meminta nasihat dari pakar pediatrik anak anda terlebih dahulu.

18. Anak saya sedang demam/batuk/selesema. Adakah Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend sesuai diambil olehnya?

Kandungan vitamin Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend tidak akan memberi kesan ke atas ubat yang diberikan. Kedua-duanya boleh dimakan tanpa memerlukan jurang masa antara mereka.

Malah Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend boleh membantu anak anda mengekalkan selera makan semasa dia sakit. Walau bagaimanapun, adalah terbaik untuk berunding dengan doktor anda terlebih dahulu

19. Anak saya menghidapi G6PD. Bolehkah dia mengambil Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend?

Sila dapatkan nasihat perubatan daripada doktor anak anda untuk mengesahkan dia tidak alah kepada mana-mana ramuan yang tersenarai.

20. Anak saya kini mengambil suplemen untuk kanak-kanak dari pelbagai jenama. Bolehkah dia mengambil Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend juga?

Ya. Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend bukan suplemen. Ia telah dikategorikan sebagai makanan (jus).

21. Saya seorang dewasa dan saya tidak suka makan sayur-sayuran! Bolehkah saya mengambilnya juga?

Sudah tentu! Kandungan pemakanan Toujours Kids Fruit & Vegetable Blend sesuai untuk sesiapa sahaja yang berumur lebih dari 1 tahun. Tentu sekali anda boleh menikmati kelazatan ini juga!

22. Apakah dos harian yang disyorkan untuk orang dewasa?

Orang dewasa boleh mengambil 3-4 sudu teh (20 ml) setiap hari.

23. Bolehkah Toujours Buah-buahan & Sayuran Buah-buahan Kanak-kanak menggantikan buah-buahan dan sayur-sayuran dalam bentuk asal mereka?

Tidak! Walaupun anak anda mengambil Toujours Kids Fruit & Vege Blend dan ia dapat membantu menambah vitamin dan nutrien yang sangat diperlukan oleh diet anak anda, anak anda masih perlu digalakkan untuk memakan buah-buahan, sayur-sayuran & makanan pemakanan yang sebaiknya setiap hari! Jangan berputus asa memberikan mereka pelbagai makanan sesihat dan sesegar yang mungkin. Matlamat kita adalah untuk menjadikan si comel cerewet menjadi si comel pencinta makanan!